Entrada compartida por A.V. SEGLE XX

ASPECTES CÍVICS
La pandèmia no és cap excusa per a ser un brètol i incívic
La pandèmia i haver estat confinats no és excusa per a ser més brètol i incívic. Algunes voreres tenien un estat lamentable, havies d’anar evitant “merdes de gos” sense recollir. Cal suposar que, al no poder embrutar alguns espais infantils i d’ús públic com les places, alguns s’han dedicat a embrutar les voreres i no recollir les restes del gos.
El mateix ha succeït amb les màscares i els guants de plàstic, que alguns s’han dedicat a tirar al terra de les voreres, amb el risc que això comporta per a les persones. Ni l’esforç de llençar-ho a una paperera o contenidor.
Aquests comportaments, tant no recollir les merdes del gos, com tirar màscares i guants de plàstic, són incomprensibles, una manca total de civisme i responsabilitat. Cap respecte per a les persones ni de l’espai comú i públic. I, com dèiem, res a veure amb la pandèmia, cosa que demostra que tenim un veritable virus anomenat incivisme, irresponsabilitat i manca de respecte al conjunt de veïns i veïnes. Comportaments que s’han d’eliminar pel risc que comporten per a la convivència i el respecte.
Algú afirmava que la pandèmia ens milloraria i provocaria canvis, ja veurem si de veritat haurà servit o, senzillament, no haurem après res.
BREUS
Record: Un record molt sentit per aquelles persones que ens han deixat, als seus familiars i amics.
Esperem que tot es vagi normalitzant i que aquesta normalitat sigui una altra de diferent i siguem capaços de canviar les coses.
I esperem que ningú es quedi fora d’aquesta normalitat, garantint els drets de les persones com a primera prioritat, i que els esforços de les administracions, les entitats i tothom vagin en aquesta direcció.
Casal de Barri: Ha estat tancat fins que les autoritats corresponents no ens han donat l’autorització i, sobretot, les indicacions de com havia de fer-se l’obertura.
El tancament del Casal ha comportat restriccions en l’accés, problemes funcionals per a les entitats usuàries, i problemes per als usuaris i usuàries habituals.
Els cursos i tallers s’han hagut de finalitzar abans de temps.
Amb l’objectiu d’aclarir les pautes i normes a seguir, membres de la Junta es van reunir a mitjans de juliol amb el regidor d’Estructura Territorial-Districtes Sr. Noel Duque i tècnics responsables del Servei, per a aclarir dubtes i aplicar els criteris d’actuació, tant del funcionament del Casal com per a la realització d’activitats.
El dimarts dia 1 de setembre el Casal s’ha obert amb les indicacions donades per les autoritats corresponents. Això vol dir:
-Hi haurà control d’accés
-Obligació de portar màscara.
-Garantir la distància de seguretat
-Els serveis romandran tancats i no es podran utilitzar per persones externes.
-Neteja de mans amb sabó o líquid.
-En els espais de lectura i lleure no es podran utilitzar els jocs de taula (cartes, dòmino, altres), ni hi haurà diaris.
En les reunions i la realització d’activitats,regeixen les mateixes condicions. Algunes activitats no es podran realitzar. Cada participant ha de portar el seu material.
Entre cada reunió i activitats, la sala ha d’estar buida durant una hora per a ventilar-la i netejar-la.
Tots aquests aspectes comporten problemes funcionals, però cal garantir la seguretat de tothom, cosa que vol dir adaptar-nos a cada situació i a cada moment. Nosaltres atendrem en tot moment les instruccions de les autoritats competents.
Les sortides de veïns, la Festa Major i la revetlla: Tot s’ha trastocat, algunes les hem hagut de suprimir i de la Festa Major n’hem canviat les dates i adaptat el programa d’activitats. Un any de veritable disbauxa que ens ha complicat els objectius, però bé…, tirarem endavant amb la força col·lectiva de tothom: no pot decaure res.
Alguns projectes s’han reactivat: Projecte de la Rambleta, amb una aprovació definitiva. Projecte de l’espai Sala i Badrinas, s’ha fet una aprovació inicial. La zona del carrer Navas de Tolosa entre Pare Font i Roger de LLúria, s’ha enderrocat i començarà l’execució d’obres.

Deficiències en la neteja i recollida de residus: Correm el risc de patir un problema de salut pública per les deficiències en el servei de neteja i recollida de residus. Els problemes s’han agreujat i continuem sense solucionar-los.
És més, s’ha demanat a l’Ajuntament que es posi en marxa l’Observatori de la neteja i la gestió de residus de Terrassa, com a eina de participació amb capacitat per a ajudar a millorar tot aquest problema i deficiències. Tenim un Ajuntament que creu poc en la participació, i no té cap voluntat real per a resoldrà el problema. Vol mantenir la Taula de Residus que és una eina fracassada, inútil i ineficaç.
Per tant, la nostra entitat no participarà en aquest format ni col·laborarem en res, no volem perdre el temps escalfant cadires per anar enlloc. Si l’Ajuntament no vol afrontar el problema, nosaltres no perdrem ni un minut, ja que la responsabilitat de resoldre’l és seva.
Problemes de pudors generats per l’empresa Incresa: S’han denunciat a l’Ajuntament els problemes de pudors que genera aquesta empresa. Hem demanat a l’Ajuntament que faci les accions necessàries per a afrontar i resoldre aquest problema que fa anys que s’arrossega.
Problemes amb una tanca: Al carrer Sant Sebastià s’ha denunciat la situació d’una tanca de xapa de ferro que és un perill per als vianants.
Pla de Xoc social local: Es va donar suport a aquest Pla, amb la necessitat d’afrontar el problema després de la pandèmia on cal resoldre tot un seguit de situacions, i les entitats socials i cíviques han de plantejar una proposta i una alternativa per a les persones.
També cal denunciar, el que és una manca de responsabilitat i credibilitat davant dels greus problemes actuals, les batusses polítiques entre Tot per Terrassa (govern) i el PSC-PSOE (oposició), que ha degenerat en un espectacle esperpèntic mereixedor d’una reprovació de la ciutadania i que és un veritable despropòsit per part d’ambdues formacions. I, si no són capaços de gestionar el problema d’una forma seriosa, el millor que poden fer és plegar.
Males herbes, canyes i arbres: S’ha demanat a l’Ajuntament que faci tot un seguit d’actuacions de manteniment per a netejar les voreres de males herbes, d’ocupació de canyes i d’alguns arbres amb risc de caiguda.

Espai del Gas: S’ha tornat a demanar a l’Ajuntament la situació de descontaminació d’aquest espai en què ja fa temps que s’hauria d’haver actuat i començat el projecte d’urbanització de la Plaça pública i dels carrers del seu entorn. Aquesta és una situació lamentable i vergonyosa, on les Administracions es van passant la pilota, demostrant que són uns veritables impresentables. EXIGIM que d’una vegada comenci el procés de descontaminació i es posin en marxa els projectes pendents.
Persones que malviuen en naus industrials abandonades: S’ha demanat a l’Ajuntament que activi els seus serveis per a garantir a aquestes persones un espai digne, oferint l’alberg l’Andana per a persones de pas com a alternativa, no permetent que visquin en aquestes naus que són un perill i una situació indigna.
Projectes de la Rambleta i Espai Sala i Badrinas: S’han demanat els projectes i definicions d’aquests espais per a saber què s’ha aprovat i els usos finals. El mateix s’ha demanat sobre l’actuació del carrer Navas de Tolosa entre Pare Font i Roger de LLúria.
Placeta Grups Santa Margarida: Atenent a les reclamacions dels veïns, hem fet arribar a l’Ajuntament una solució als problemes dels arbres amb pugons i mosquits.
L’Ajuntament ha posat a la Placeta una Taula de Tennis Taula i tres elements biosaludables, per gaudiment dels veïns i veïnes.
També s’ha denunciat a l’Ajuntament el problema dels baixos dels habitatges per una plaga d’escarabats.
També volem recordar que resta pendent activar les propostes fetes durant el mes de novembre/desembre. La pandèmia no pot ser excusa de res.
Reixes de clavegueram: Estan la majoria totalment taponades i no fan la seva funció, cal que es faci el corresponent manteniment i neteja perquè siguin operatives de debò.
Carrers i voreres: S’ha reiterat la necessitat de fer els manteniments de diferents voreres malmeses, així com de pavimentar de nou diferents carrers deteriorats, plens de sots i deficiències.
Observatori de la neteja i la gestió dels residus de Terrassa: S’ha demanat a l’Ajuntament que posi en marxa, donada la gravetat del problema, aquest Observatori com a eina de participació efectiva. En cap cas, volem recuperar la fracassada Taula de Residus que l’Ajuntament vol mantenir en contra de la proposta feta per les entitats veïnals. Esperem doncs que d’una vegada l’Ajuntament s’hi avingui i posi en marxa l’Observatori.
Comissió de seguiment: L’alcalde, en la reunió amb la Junta feta el mes d’octubre, es va comprometre a posar en marxa una Comissió de seguiment per a veure com anaven els temes tractats i veure les solucions i actuacions fetes. El confinament va obligar a endarrerir el funcionament d’aquesta Comissió. La Junta ha demanat que es faci d’una vegada i es posin sobre la taula els temes pendents i les seves solucions.

Setembre 2020