Entrada compartida por A.V. SEGLE XX

ASPECTES CÍVICS
Nou sistema de recollida de mobles i estris vells.
Fins ara el sistema de recollida de mobles consistia a, primer, trucar al Telèfon de la Neteja; llavors et deien quan i on deixar els mobles. Bé, aquest sistema fins ara ha estat un veritable fracàs: només un 8% trucava i la resta deixava els mobles quan volia i on volia; un veritable descontrol.
Després de plantejar-ho moltes vegades, l’Ajuntament, al final, ha determinat fer cas a les entitats veïnals i aplicar un model que ja es fa a molts Ajuntaments i que funciona millor, i com a mínim permet el control, la vigilància i la sanció.
Sense necessitat de trucar, es poden deixar els mobles un dia a la setmana: en el cas del nostre Barri, només es podran deixar els dimecres, la resta de dies no es podran treure al carrer. Sempre s’han de deixar al costat dels contenidors d’una forma ordenada per a garantir el pas dels vianants i deixar el pas als contenidors. A més, es demana que es mirin de deixar de les 18 a les 21 h, l’objectiu és que estiguin el mínim possible al carrer.
Aquest nou sistema permet ordenar millor el servei i garantir la recollida dels mobles a tot el barri. Això sí, si algú els deixa un altre dia els mobles no es recolliran fins el dimecres. I sobretot, un altre aspecte a tenir en compte, permet un major control i vigilància, cosa que podrà comportar una sanció important davant de l’incompliment.
Per tant, recomanem la màxima col•laboració, evitant la disbauxa actual. I també exigim que tant Eco-Equip com l’Ajuntament (control, vigilància i sanció), funcionin amb la màxima celeritat i garanties, no sigui que, com sempre, li demanem coses a la ciutadania i després ni el Servei ni l’Ajuntament compleixen amb les seves obligacions.
El passat dia 26 d’octubre al Casal es va fer una xerrada al respecte.
BREUS
Taula de l’Aigua: Aquest tema comença a ser un serial. Després d’haver-se comportat Mina com uns veritables impresentables sense ètica ni escrúpols, ara intenten continuar amb el joc falsari, i intenten recuperar el desprestigi d’aquests anys posant-se a disposició de l’Ajuntament per a facilitar-li la feina: acabarem amb un “que se besen”. El que més preocupa no és tant el que fa Mina, sinó la posició de l’Ajuntament, que genera seriosos dubtes: primer, perquè encara no ha tancat el que era la seva obligació per garantir que el dia 10 de desembre hagi fet la seva feina, cosa que no estava gens clar aconseguir-ho. Segons sembla està encantat amb el posicionament de Mina, a qui encara haurem de donar les gràcies, i per això li anirem fent contractes de lloguer, amb què encara farà el negoci del segle.
Bé, veurem com acaba aquest serial, i què fa de veritat l’Ajuntament davant la nova situació, que ens genera malfiances i molts dubtes. I estarem amatents, perquè al final no sigui tot una presa de pèl.
Tot i no fiar-nos del model d’Observatori de l’Aigua de Terrassa com a eina participativa, i sabent com funciona l’Ajuntament en els temes de participació, en què no creu ni ha cregut mai, mirarem com a mínim de complir els nostres objectius i veure si de veritat l’Ajuntament creu en aquest projecte. Mirarem de tenir un representant, i ja veurem…
Pacte per la Neteja i la Recollida Selectiva. Taula de residus:. Aquest és un Pacte totalment fictici, no ha existit mai, un mer eufemisme que ha utilitzat l’Ajuntament i que mai ha aplicat.
Això sí, el nivell de deixadesa i incompliment en el tema de neteja i recollida de residus ha estat una evidència. S’ha deixat totalment descontrolada i abandonada a l’Empresa Municipal Eco-Equip, amb decisions totalment irresponsables i que no s’han resolt tot i sent coneixedors del fons del problema, que no és només un problema d’aportació de recursos pressupostaris: va molt més enllà, i la irresponsabilitat política és més que evident.
I així hem arribat a la situació actual on les inversions no han resolt res, no s’ha fet cas a les demandes de les entitats veïnals en el marc de la Taula de Residus, que han estat a punt de deixar-la davant de la seva ineficàcia.
S’ha trigat més de tres anys a posar el debat sobre la taula, amb un Ple extraordinari, amb queixes de tothom, i per desgràcia l’equip de govern no ha reconegut la seva ineficàcia política, i ha anat allargant algunes solucions que podien haver afrontat amb més eficàcia la situació.
Avui no tenim encara un auditoria de gestió de l’empresa municipal, ni un contracte programa que determini les tasques i necessitats de l’empresa municipal vers l’Ajuntament, ni tenim el Pla Local de Prevenció i Gestió de Residus de Terrassa que determina quina estratègia se seguirà en els propers dotze anys en el tema de residus. L’equip de govern tot ho aposta a la implantació de la recollida lateral que ja ha demostrat el seu fracàs quan als objectius de recollida selectiva; alguns es pensen que amb aquest sistema han descobert la sopa d’all.
La ciutat i el barri estan fets una “merda” en termes de neteja, però, sobretot, molt lluny dels objectius de recollida selectiva (33-34% estancat, quan l’objectiu és el 60%).
El problema és que tenim un equip de govern totalment inconscient i irresponsable, i una ciutadania que desconeix el fons del problema i que, si no l’afronta seriosament, patirà més costos ambientals, i sobretot econòmics, si no som capaços de fer una recollida selectiva amb major quantitat i sobretot qualitat.
Projecte d’espai socioesportiu: Bé, les obres van avançant i esperem que el calendari del 15 de desembre es compleixi. I, un cop finalitzat el projecte, esperem que els veïns i veïnes el respectin i en facin un ús correcte.
Carrers sense urbanitzar, espais abandonats, bruts i amb rates, carrers que necessiten una millora del paviment, voreres fetes malbé…: Denúncies i més denúncies, i més denúncies, una veritable vergonya, uns veritables irresponsables i una indiferència total, primer dels responsables polítics i després dels nivells tècnics a qui algú els permet ni fer ni contestar.
Habitatges abandonats del carrer Gasòmetre: Aquest ja és un tema que avorreix, lamentable i que estem estudiant si portem l’Ajuntament al Jutjat per prevaricador, ja que el nivell d’indiferència i irresponsabilitat és tal que no s’entén la passivitat, tant a nivell polític com tècnic. Denúncies dels veïns, de la nostra entitat, i més denúncies, i ningú entén res.
Contenidors desplaçats: L’Ajuntament ha desplaçat diferents punts de contenidors amb l’objectiu de millorar el servei i evitar abocaments de mobles de persones externes al barri. Veurem com van aquests canvis d’ubicació.
Rotonda: S’ha preguntat a l’Ajuntament si existeix un projecte de rotonda al carrer Navas de Tolosa amb Rambleta Pare Alegre i encara estem pendents de resposta després de tres mesos.Ni a una pregunta tan simple són capaços de dir res, ja que, si és veritat que està projectada, tenen el compromís i obligació d’informar-nos, però bé…
Naus en mal estat Ctra. de Rubí entre Navas de Tolosa i Torres i Bages: Atenent a les denúncies dels veïns, s’ha denunciat a l’Ajuntament perquè millori la situació de la zona i faci acondicionar a la propietat l’espai brut, ple de rates… Cra de Rubí entre Navas de Tolosa i Torres i Bages.
Estació d’autobusos: Atenent a la demanda dels veïns, s’ha demanat a l’Ajuntament que resolgui el problema de l’estació d’autobusos, que comporta, pel trànsit de vehicles soroll i contaminació, amb greus riscos per a la salut. S’ha de trobar una solució adient per a resoldre aquests problemes.
Districte 7: Vàrem esmenar aquesta proposta, que és una total contradicció i que al final es va aprovar tant al Ple com al plenari del Districte 3. Els nostres arguments no van servir per a canviar la proposta i aquesta va tirar endavant. Alguns ja s’adonaran, i el temps ho demostrarà, que les expectitives generades i venudes amb la creació d’aquest nou Districte són una irresponsabilitat, però, bé, que els vagi molt bé, tothom ja és grandet i ha d’assumir les seves decisions.
Pressupost municipal: Tranquil.litat, per a l’any 2019, igual que la resta d’anys: ni urbnització de cap carrer ni una sola inversió ni RES. Continuem oblidats, i é una veritable vergonya, i són uns impresentables. Després ens augmentaran els impostos, les ordenances…, per acabar oblidant-nos. Millor deixar-ho aquí…!
Quan deixem de pagar impostos, llavors segur que es recordaran de nosaltres…!
El Casal per Nadal: El Casal romandrà tancat els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre, i els dies 1 i 5 de gener.
TALLERS I CURSOS
A partir del mes d’octubre van començar els següents cursos:
Foto Digital Anglès
Català Adults Biodansa
Aquarel•la Francès
Guitarra Hip Hop
Ioga Tai Txi
Salsa Pintura de Roba
Gimnàstica-Pilates
CELEBRACIÓ: El diumenge dia 30 de setembre, el CDR Segle XX va celebrar amb un dinar de veïns i veïnes els fets de l’1 d’octubre de 2017; a més i va haver activitats infantils. Una molt bona assistència de veïns i veïnes, amb una nova activitat de convivència veïnal, on tothom estava convidat.
SORTIDA DEL BOLET
Lloc: Cambrils dels Pirineus Dia: Dijous 18 d’octubre
Més d’una setentena de veïns i veïnes van fer la sortida. Van tenir una mica de pluja, però el dia va anar bé, un bon dinar i els bolets a la taula, ja que no en van trobar a la muntanya. Una sortida de convivència, que era l’objectiu.
CASTANYADA VEÏNAL: El dia 31 d’octubre es va celebrar al carrer Passatge Comerma un sopar de castanyada amb molt bona assistència i complint un objectiu fonamental, la relació i bona convivència veïnal.
CURSA DE LES CIUTATS CONTRA EL CÀNCER DE PÀNCREES 2018: El passat 4 de novembre es va fer aquesta cursa per a lluitar contra el càncer de pàncrees, amb una alta participació, tot un èxit. Una molt bona experiència solidària.
XERRADA CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA:
Dins el marc de la celebració del Dia internacional contra la violència masclista (25 de novembre), el passat dia 23 de novembre a la Sala d’Actes del Casal del barri del Segle XX, es va fer una xerrada “En Parlem? Ens escoltem?” a càrrec de la Sra. Mamem psicòloga especialitzada en violència.
Organitzada pel CDR Segle XX
CONFERÈNCIA I EXPOSICIONS:
El dia 13 de desembre a les 19 h a la Sala d’Actes del Casal de Barri del Segle XX
Conferència: “El barri del Segle XX durant la Guerra Civil espanyola”, a càrrec del Sr. Joan Soler historiador i director de l’Arxiu Històric Comarcal.
S’inaugurarà l’exposició “Conseqüències de la guerra civil” , que es podrà visitar fins al dia 17 de febrer de 2019 a la Sala d’Actes del Casal de lBarri
I a l’Arxiu Històric Comarcal es podrà visitar l’exposició: “Segle XX, un barri en construcció”
Exposició permanent a l’Arxiu Històric
Actes Organizats per l’Associació de Veïns del Barri Segle XX, amb la col•laboració de l’Arxiu Històric Comarcal i del Consell Municipal del Districte 3 dins el seu programa de dinamització.

desembre’18