Entrada compartida per ASSOCIACIO CATALANA PER LA PAU (DELEG)

L’Associació Catalana per la Pau (ACP), a través del Programa Català de Protecció a Defensors i Defensores dels Drets Humans, acollirà i acompanyarà durant sis mesos el defensor de drets humans colombià Óscar Humberto Melo.

Des de l’any 2012, Melo és defensor de drets humans a la Fundación para los Derechos Humanos en el Centro y el Oriente de Colombia (DHOC), concretament al departament del Casanare. Ha rebut amenaces en diverses ocasions per part de grups paramilitars colombians.

Defensor drets humans DHOCRecentment, ja va col·laborar amb l’ACP a través de la Brigada de Solidaritat que aquest agost passat va viatjar fins a Colòmbia per conèixer en primera persona la situació de vulneració de drets que es pateix a les zones rurals d’aquest país.

Des del 19 de setembre i fins al 18 de març de 2019, realitzarà diferents activitats de sensibilització i incidència al territori català, per informar sobre la situació que viuen a Colòmbia els líders socials i camperols que defensen el compliment dels Acords de Pau i del dret internacional vigent. Des de la signatura dels acords de l’Havana, la violència i assetjament sobre les comunitats camperoles i la societat civil s’ha incrementat i les garanties de seguretat per als líders socials i defensors de drets humans són molt baixes o nul·les.

El Programa Català de Protecció a Defensors i Defensores dels Drets Humans és una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat i la coordinació de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat. El Programa té com a principal objectiu oferir protecció a defensors i defensores dels drets humans en situació de risc a causa de la tasca que desenvolupen de manera pacífica.

Benvingut, Óscar Humberto!

L’entrada Catalunya acull Óscar Humberto Melo, defensor colombià de drets humans ha aparegut primer a Associació Catalana per la Pau.

Catalunya acull Óscar Humberto Melo, defensor colombià de drets humans