Entrada compartida per A.V. SEGLE XX

ASPECTES CÍVICS
Separar els residus correctament.
Si continuem no separant els residus de forma correcta, o sigui, posant cada cosa al contenidor que toca, cada vegada ens comportarà més costos econòmics. I això és una acció que ha de fer cadascú, és una responsabilitat individual i col•lectiva. La millor recollida selectiva és la que es fa en origen, o sigui, la millor separació la fa a casa cadascú: és la de més qualitat i la que genera menys impropìs (residus mal selecccionats).
I l’alternativa només és fer-ho bé. Encara que el contenidor de RESTA (tot barrejat) vagi a una planta de triatge i tractament, només recuperà un màxim d’un 11%, molt poc. L’objectiu ha de ser que tot vagi separart a cada contenidor i el de RESTA sigui el mínim. Per tant, ningú ho farà per nosaltres: els residus els portem cadascú i, per tant, tots i totes tenim la responsabilitat i obligació de fer-ho bé; la resta son excuses i una irresponsabilitat que pagarem cara.
I tampoc oblidem la responsabilitat de l’Ajuntament de posar les condicions adequades, contenidors en condicions, nets, freqüències de buidatge adequades, millor servei i gestió, sancionar els incívics, sobretot els que deixen els mobles quan no toca. Per tant, aquí tothom té una responsabilitat i unes obligacions per afrontar aquest problema.

BREUS

Desnonaments RECORDATORI: Qualsevol veí/ïna que estigui en risc de ser desnonat, que ens ho indiqui i informi. Aquesta és una lluita col•lectiva i cal evitar l’aïllament i solitud. Entre tots ho hem de fer i evitar. I no hauria de dependre que els veïns, entitats i plataformes intentin frenar-ho, haurien de ser les polítiques compromeses contra aquesta situació i les normes qui ho impedissin i actuessin contra els bancs miserables i sense escrúpols que ataquen persones més vulnerables.
Taula de l’Aigua: Aquest mes de juliol el Ple Municipal ha aprovat la municipalització del servei i la posada en marxa del nou model a partir de l’1 de gener de 2018. Ara esperem que la gestió es faci amb la màxima transparència, professionalitat i eficàcia i participació, o sigui, un exemple de bona gestió pública.
Hort urbà projecte Segle XX: Aquest és un projecte que va fent, avançant i amb la necessitat de millorar-lo permanentment.
Pacte per a la Neteja i la Recollida Selectiva: Molt discurs d’inversió, però totalment insuficient. A més de les inversions cal generar molts canvis que no són un problema de pressupost, són de gestió dels recursos, tant d’un Ajuntament que no exerceix la seva responsabilitat de control de l’Empresa Municipal, com d’aquesta que no soluciona els problemes greus de gestió i compromís. I sense aquestes millores les inversions només resolen la part més petita del problema. I el que és pitjor, no es fa res per a resoldre aquesta part i això vol dir que aquest Pacte va coix i veurem com avança.
També dos membres de la Junta participen en la Taula de residus, amb l’objectiu de fer arribar les queixes sobre el servei, la inspecció i la necessitat d’afrontar aquest problema amb les màximes garanties per a resoldre’l. A la Taula hi particien responsables polítics i tècnics municipals, la gerència del servei i entitats i col•lectius diversos.
Consell de Districte 3: L’únic que hem d’explicar és que després de més de set anys de no anar-hi, d’haver modificat el Reglament de Participació i d’alguna cara nova com a assistent, per desgràcia no ha canviat res, segueix sent igual d’inútil; per tant, creiem que hi serem poc temps. I això no només és responsabilitat de l’Administració, sinó de les entitats que assumeixen un paper merament presencial sense cap sentit i voluntat de canvi. Alguns es pensen que amb dir-los consellers ja és suficient, i poc fan i van desaprofitant oportunitats. Veurem…?
Reunió amb Policia Municipal: Es va revisar la situació del barri sobre els aspectes relacionats amb la seguretat; se’ns va indicar que s’han reduït les actuacions i, per tant, es un barri bastant tranquil, tot i algunes accions violentes com furts, estrebades/tibades de bosses pel carrer, intents de robatori en algunes llars. Es van plantejar diferents temes concrets: edificis del carrer Gasòmetre, accés a algunes naus abandonades, espai Sala i Badrinas, temes de control de velocitat en alguns punts. I se’ns va explicar el nou Pla de Seguretat en la part concreta que ens afectava quant a organització i membres destinats al Districte i barri.
Reunió amb els regidors Marc Armengol i Rosa Ribera: Se’ls va fer un retret per la manca de resposta dels escrits, que a més no se solucionen. Es va fer un respàs dels temes pendents: urbanització de carrers, projecte espai socioesportiu, passos elevats en alguns punts, reparació i ampliació de voreres, edificis del carrer Gasómetre, naus industrials abandonades, situació de les aigües residuals obertes en algun punt, millorà del ferm en alguns carrers, control de velocitat en alguns trams, sancions i control d’alguns propietaris incívics de gossos, espai contaminat del gas, espai Sala i Badrinas…
Reunió amb la Delegada Territorial d’Ensenyament de la Generalitat: Membres de la Junta es van reunir el mes de juliol amb la Delegada Territorial per a fer-li arribar el malestar per la indefinició del projecte de l’Escola Sala i Badrinas, tot reclcamant que d’una vegada es faci el projecte i la seva execució amb la màxima celeritat. La responsable territorial ens va indicar que en cap cas el projecte educatiu de l’Escola Sala i Badrinas estava indefinit i que és plenament vigent i en cap cas serà eliminat. En aquests moments la prioritat passa per resoldre els centres en mòduls de Secundària, ja que s’han iniciat els projectes. I en aquests moments s’està fent el calendari de les properes necessitats i sobretot la necessitat de definir les prioritats pressupostàries per dotar els projectes, com és el cas de l’Escola Sala i Badrinas. Per tant, es garanteix el projecte i es determinarà el calendari i la dotació.
Retirada de vehicles abandonats: S’ha denunciat en diferents punts la necessitat de retirar els vehicles abandonats des de fa temps. És una vergonya que no es retirin amb la màxima celeritat, tot demostrant el poc interès ja que no comporta ingressos directesi, en canvi sí un risc per als veïns.
El Ple de l’Ajuntament aprova les tres mocions presentades per la nostra entitat: Vàrem presentar tres mocions al Ple Municipal ,que van ser aprovades per majoria amb l’abstenció del PSC i del PDeCAT, i per tant, s’hauran de posar tots els mitjans per a desenvolupar-les.
1. Urbanització dels sis carrers pendents
2. Realització del projecte de l’Escola Sala i Badrinas, i calendari d’execució.
3. No fer cap més projecte d’equipaments de gent gran, fent un estudi de necessitats i ubicacions que determini què cal i on van. Que es facin amb la màxima urgència.
Volem agrair als partits que van presentar les mocions i als que hi van donar suport. I també ha deixat retratats als que s’han abstingut, que és el mateix que estar en contra. Una posició patètica i que demostra la seva voluntat real.
Ara el que cal és garantir que aquests acords aprovats es facin realitat i no quedin com a meres intencions.
Reunió amb la Consellera d’Educació de la Generalitat: S’ha demanat una reunió amb la Consellera d’Educació per afrontar d’una vegada el projecte i calendari de l’Escola Sala i Badrinas. Esperem que es produeixi aviat.
Reparació de voreres: Hem demanat la reparació de diferents voreres en mal estat.

Prioritat de circulació carrer Joan Monpeó: Amb l’objectiu de garantir la velocitat 30, s’han fet algunes modificacions de prioritat al carrer Joan Monpeó, sobretot en la part que afecta el pas de vianants de Torres i Bages, per a garantir la seguretat dels vianants.

ACTIVITATS:

FESTA MAJOR

Totes les activitats es van realitzar amb molta participació.

ACTIVITATS DEL 50 ANIVERSARI

El dissabte dia 23 de setembre a les 18 h a la Plaça Segle XX
Actuació infantil “Danses i cançons per a tota la família” a càrrec de Miqui Giménez
Organitzen: Biblioteca del D3 i AVV Barri Segle XX
Amb la col•laboració de l’ Ajuntament de Terrassa

Dijous dia 28 de setembre a les 19 h a la Sala d’Actes del Casal de Barri Segle XX
Conferència: “20 històries a recordar del Barri del Segle XX” a càrrec del Sr. Joan Soler, historiador i director de l’Arxiu Històric Comarcal

SORTIDA DEL BOLET

Dijous dia 5 d’octubre
A Coll de Jou (Solsonès)
Hora sortida: 8
Punt de sortida: Plaça Segle XX
Esmorzar pel camí.

Els que no vagin a buscar bolets: visita Llosa del Cavall, Fonts del Cardener, Port del Comte i Sant Llorenç dels Morunys.
Dinar al Restaurant Ca l’Agustí de Cambrils dels Pirineus
Menú:
Escudella barreijada amb carn d’olla
Amanida verda
Vedella estofada amb bolets
Postre de la casa
Pa, vi, aigua, copa cava, cafè i gotes.

Preu: Socis 16 euros No Socis 19 euros
Inscripcions al Casal fins al dia: 29 de setembre.

CURSOS AL CASAL
Aquests són els cursos que es faran a partir del mes d’octubre:

Aquarel•la
Tai-txi
Biodansa
Gimnàstica – Pilates
Català Adults
Guitarra
Hip Hop
Pintura de Roba
Anglès
Salsa
Francès

Setembre 2017