Entrada compartida per ASSOCIACIO CATALANA PER LA PAU (DELEG)

L’Associació Catalana per la Pau és una de les deu organitzacions que rebrà finançament per part de Casa nostra, casa vostra, dintre de la convocatòria oberta per aquesta entitat mesos enrere i a la qual es van presentar 38 candidatures.

En total, es repartiran 211.562 euros recollits durant la campanya #VolemAcollir, gràcies als donatius particulars, la recaptació del concert organitzat al Palau Sant Jordi el passat 12 de febrer i la venda de marxandatge.

Concretament, l’ACP rebrà l’import de 30.000 euros per a la realització d’un projecte d’acció humanitària focalitzada en l’àmbit de la salut, que pretén donar resposta a l’actual situació d’emergència que viu l’Iraq arrel del conflicte amb l’Estat Islàmic (ISIS).

Juntament amb l’organització local Iraqi Al-Amal Association, es treballarà amb persones internament desplaçades ubicades en un camp d’Erbil, a la regió semi-autònoma del Kurdistan. En aquest, com en la resta de camps del país, la cobertura de serveis bàsics no es troba garantida, ja que les agències internacionals i les organitzacions no governamentals estan desbordades, mentre que l’Estat iraquià es troba immers en la vessant militar del conflicte.

Casa nostra casa vostraPer tant, es treballarà per garantir l’accés a uns serveis sanitaris de qualitat que posin a disposició del màxim nombre de persones una adequada atenció mèdica, a través de la sensibilització, la prevenció i l’assistència directa. Seguint criteris de vulnerabilitat, les dones i els infants seran el principal col·lectiu destinatari de les accions.

Així, en la tasca de sensibilització i prevenció, s’informarà sobre bons hàbits de salut i també es repartiran kits higiènics per contribuir a minimitzar l’exposició a les principals malalties infeccioses.

Pel que fa a l’assistència directa, s’establiran unitats mòbils que oferiran atenció mèdica dintre dels camps. Al-Amal ja disposa d’una clínica a la ciutat d’Erbil i amb aquest nou servei podrà proporcionar una atenció més propera i eficaç, donada l’ingent demanda de serveis mèdics que caracteritza la zona. De fet, el treball que aquesta entitat realitza a Erbil se situa en els inicis de la seva pròpia activitat com a organització, l’any 1992. Des de llavors, hi ha desenvolupat diversos projectes humanitaris, atenent la població vulnerable en matèria de salut durant els diferents conflictes interns que ha anat travessant el país.

La relació de l’ACP amb aquest soci es remunta a l’any 2003, quan davant la guerra i posterior invasió de l’Iraq, ambdues entitats van treballar conjuntament al llarg de tres mesos en una campanya d’emergència per cobrir les necessitats sanitàries de més de 30.000 persones, a la ciutat de Diyala i a la seva perifèria.

A banda del projecte de l’ACP, han estat seleccionats per ‘Casa nostra, casa vostra’ quatre projectes d’acollida a Catalunya, tres de sensibilització i incidència i dos més d’acció internacional a Jordània i el Líban.

Campanya #VolemAcollir

El 18 de febrer de 2017, mig milió de persones van sortir als carrers de Barcelona en la que fins ara és la manifestació més gran registrada a Europa en defensa dels drets de les persones refugiades i immigrants.

Una setmana abans, una cinquantena d’artistes i més de 15.000 espectadors havien omplert el Palau Sant Jordi en un emotiu concert per reivindicar l’acollida de persones a Catalunya.

Són les dues principals fites d’una iniciativa que ha estat possible gràcies a la implicació de la ciutadania i a la mobilització de centenars d’organitzacions socials i de voluntaris.

#volemacollir

Més de 121.000 persones van signar el manifest ‘Casa nostra casa vostra’, que va ser lliurat al Parlament de Catalunya. L’entitat té com a objectiu continuar treballant a partir de tot aquest camí iniciat, per tal d’aconseguir canviar les polítiques de fronteres de la Unió Europea i promoure l’acollida.

L’entrada ‘Casa nostra casa vostra’ finançarà un projecte d’acció humanitària amb persones desplaçades a l’Iraq ha aparegut primer a Associació Catalana per la Pau.

‘Casa nostra casa vostra’ finançarà un projecte d’acció humanitària amb persones desplaçades a l’Iraq