Electricitat #173 Dijous 31 març 2016

Entrada compartida per A. PER A LA PROMOCIO CULTURAL INDIRECTE

Electricitat | Mixcloud | Facebook | Twitter | Tumblr 

 

Guía de concerts del programa Electricitat a Raidió Na Life 106.4 FM dedicat a repassar alguns dels esdeveniments que tindran lloc a Dublín durant el mes d’abril. Un programa musical presentat en català a l’emissora dublinesa.

Plutonic Dust – Eskimo Kiss
Moderat – Running
Rival Consoles – Ghosting
Toby Kaar – Snapdragon
Damien Jurado – Mellow Blue Polka Dot
Lucius – Something About Yo
Basia Bulat – Long Goodbye
Come On Live Long – For The Birds
OCHO – Vines
Neneh Cherry – Naked
I Am Niamh – Wonderland
King – Mister Chameleon
Blanck Mass – Atrophies
MMOTHS – Para Polaris
Solar Bears – Age : Atomic
Mark Lanegan Band – Floor Of The Ocean
Girl Band – In Plastic
Andrew Bird – Roma Fade
Giant Sand – Transponder
Kimya Dawson – My Mom
Cinema – Time Traveller

Dia Mundial Càncer de Colon

Entrada compartida per ONCOLLIGA (FUND. CAT. AJUDA ONCOLOGICA)

Programa de detecció precoç del càncer de colon i recte  En el Dia Mundial del Càncer de Colon i Recte, que es celebra el 31 de març, recordem que el programa està adreçat a una població diana d’homes i dones de 50 a 69 anys, període d’edat de més risc i en què la detecció precoç s’ha demostrat beneficiosa. A partir d’aquest setembre, i al llarg de dos anys, aquestes persones aniran rebent una carta on se’ls explicarà el funcionament de la prova. Aquest Programa té per objectiu la detecció precoç d’aquest tipus de càncer, que a partir dels 50 anys és el més freqüent en la població catalana si es considera conjuntament homes i dones. Es tracta d’una de les línies estratègiques d’actuació del Pla de salut de Catalunya 2011-2015 del Departament de Salut que té com a objectiu potenciar els aspectes preventius i està adreçat a la població que té més possibilitats de patir aquest tipus de tumors, ja que el càncer de còlon i recte és la segona causa de mort a Catalunya i s’ha demostrat que participar en els programes de detecció precoç redueix la mortalitat en un 17%. Amb l’enviamentde les cartes als homes i les dones entre 50 i 69 anys on s’iniciï el Programa convidant-los a participar-hi. Allà es detalla la llista de farmàcies adherides on pot acudir la ciutadania, on la persona interessada haurà de lliurar la carta rebuda, que conté imprès un codi d’identificació personal. A la farmàcia li faran unes preguntes sobre els seus antecedents personals i familiars, i li donaran un kit per dipositar una mostra de femta i les instruccions de com conservar-la fins que la porti de nou a l’establiment. El mètode de cribratge es fa a partir d’una anàlisi per detectar si hi ha restes de sang a la femta. Si són negatius els resultats de les anàlisis, els participants rebran una carta on se’ls informarà d’aquest resultat i se’ls tornarà a convidar al cap de dos anys. Si són positius, seran citats per a una visita a la unitat d’endoscòpies del centre respectiu, on se’ls informarà del resultat i del procés a seguir a partir d’aleshores, que parteix de la realització d’una colonoscòpia diagnòstica. Segons els resultats d’aquest estudi, s’indicarà al pacient què cal fer: participar de nou en el programa al cap de dos anys si el risc és baix, pot ser necessària una segona exploració al cap d’un temps (1 o 3 anys) o pot ser derivat a un centre de diagnòstic i tractament en el cas que es confirmi la presència de càncer. Autor: Gencat.cat (04/09/2015)

Diada Castellera de la Fira de l’Ascenció – Granollers

Entrada compartida per CASTELLERS DE TERRASSA

08/05/2016 12:00
08/05/2016 12:00
Tipus: 
Actuacions

any: 
2016

Desprès de la passa endavant que va significar l’actuació que vam fer a Salt, hem decidit que l’actuació a Granollers, serveixi per recuperar senasacions que no vivim des de la fi de la temporada passada.

llegeix més

Abril 2016

Entrada compartida per A.V. SEGLE XX

ASPECTES CÍVICS
Velocitat i respecte.
El nostre barri, després de temps demanant-ho, és zona 30, que vol dir que cal mantenir una velocitat màxima de trenta quilometres hora a tot el barri, (una mesura de seguretat pels vianants i de pacificació del trànsit, així com de reducció de les emissions de CO2 i, per tant, de reducció de la contaminació de l’aire).
Segons denúncies dels veïns, aquesta mesura no es respecta, i hi ha vehicles que circulen a major velocitat i en alguns casos no respecten els passos de vianants, on aquests tenen preferència. Això obliga a demanar mesures complementàries com la major vigilància de la Policia Municipal i la posada en marxa de passos elevats en alguns punts, fet que comporta un cost econòmic que paguem tots per la irresponsabilitat d’alguns.
Per tant, cal respectar tots els passos de vianants per evitar accidents. Cal vigilar les cruïlles i obeir la senyalització. Cal evitar acceleracions innecessàries en punts semafòrics que posen en risc a tothom, ja que alguns passen en vermell. Cal respectar la velocitat determinada a tot el barri que, al ser Zona 30, exigeix aquesta velocitat màxima. Això vol dir garantir en tot moment la seguretat dels vianants, i l’exigir la responsabilitat dels conductors i una millor garantia de convivència i civisme.

BREUS
Residus i neteja: Fa vergonya que avui encara continuem veient aquestes imatges. Les escombraries no hi arriben soles i, per tant, hi ha un comportament lamentable d’alguns veïns que són uns veritables brètols i que no utilitzen ni els serveis ni els contenidors de forma correcta. Aquestes bretolades ens costen diners a tots, que els paguem les gràcies. Cosa que no justifica que tinguem uns serveis de recollida i neteja, d’inspecció i vigilància totalment ineficients, que no resolen el problema, ni l’afronten. I no és només una qüestió d’abocar-hi molts diners, és deixadesa i manca de responsabilitat i eficàcia des de fa temps. Hem de demanar un millor comportament als veïns, però també cal ser més exigents ambs els responsables municipals que han fet desistiment de les seves responsabilitats.
Per aquest motiu ho hem denunciat a l’Ajuntament perquè hi posi solucions d’una vegada.

Contenidors soterrats: Tanta modernitat i tants problemes. Els contenidors soterrats de la Carretera de Rubí amb Torres i Bages des de fa un any que no funcionen i hi ha contenidors convencionals. Aquest fet ja s’ha denunciat i s’han demanat explicacions a l’Ajuntament, que permet aquesta situació. De veritat que no ho entenem i demostra el nivell d’ineficiència tant del sistema com del servei. Com és possible que això passi? I ara afegim els de la Carretera de Montcada amb Vallaparadís, que també tenen problemes i s’hi afegiran. Bé, és de riure, per no plorar; després anirem venent modernitat.
(Des de fa dos dies, per fi ja funcionen).
El sistema és tan ineficient com mal calculat, al marge del poc civisme d’alguns veïns i veïnes. Ara resulta que s’han hagut de posar més bateries just davant dels habitatges, tot per no millorar les freqüències i garantir el bon ús. Se li va dir a l’Ajuntament que no posés aquesta bateria en aquell lloc, ja que ara tindríem el doble de problemes. Per tant, ja s’espavilarà l’Ajuntament amb els veïns quan arribin; a nosaltres que no ens busquin per no haver atès els nostres suggeriments..

Desnonaments RECORDATORI: Qualsevol veí/na que estigui en risc de ser desnonat, que ens ho indiqui i informi. Aquesta és una lluita col·lectiva i cal evitar l’aïllament i solitud. Entre tots ho hem de fer i evitar. I no hauria de dependre que els veïns, entitats i plataformes intentin frenar-ho, haurien de ser les polítiques compromeses contra aquesta situació i les normes qui ho impedissin actuant contra els bancs miserables i sense escrúpols que ataquen les persones més vulnerables.
Taula de l’Aigua: Estem a l’espera de veure propostes i definicions sobre el procés participatiu i la proposta de consulta ciutadana. Sent tan senzill quan un té les coses clares i un compromís clar, tot aquest embolic és el resultat de la indefinició i manca de compromís, d’anar amagant el cap sota l’ala, i anar allargant els procesos. Aquest és el govern municipal que tenim, veurem…
Horts urbans: Per fi s’ha acabat el procés administratiu i el projecte ha començat a funcionar; hem d’anar fent l’aprenentatge de funcionament i organització, però ho aconseguirem i els nostres hortolans que ja han començat i tenen ganes i il·lusió, dos elements importants. Per tant, com a projecte social, mediambiental i educatiu, així com de voluntat col·lectiva ja podem dir que és una realitat, i un espai abandonat i sense cap prespectiva l’esforç col·lectiu el convertirà és un espai verd, útil i que compleix una funció. A més dels qui hi participen directament, el barri hi ha guanyat i el conjunt de veïns també en la millora que comporta.

Sol·licitud de canvi de direcció d’un tram del carrer Lepant: Tal com ja us havíem informat, ja s’ha canviat la direcció atenent a la demanda dels veïns d’aquest tram. També volem indicar que hem ates un grup de veïns d’una altra zona del mateix carrer Lepant, que ens han plantejat la seva queixa. Els hem informat del procés seguit i esperarem a veure com va el canvi fet i el valorarem en el moment que sigui necessari.

Asfaltat del carrer Pare Font: El mes de febrer l’Ajuntament ha millorat el paviment del carrer Pare Font, atenent les demandes fetes.

Escola Sala i Badrinas: S’ha enviat escrit a la Generalitat, tot reivindicant la necessitat del projecte i la seva execució.
Reposició d’arbrat de trams de la Carretera de Montcada: En diferents trams de la Carretera de Montcada s’ha canviat i posat arbrat durant el mes de febrer, sobretot per resoldre els problemes de les arrels que aixequen el paviment.
Projecte espai soci esportiu: Ja s’ha redactat el projecte i cal concretar el calendari d’actuació
Control de velocitats i altres aspectes relacionats: Atenent la demanda dels veïns s’ha demanat a l’Ajuntament que es faci complir la norma de zona 30, que en alguns punts no es respecte i posa en risc els vianants, sobretot en passos de vianants i altres espais. Per tant, s’ha demanat que la Policia Municipal faci més controls i vigilància.
També s’ha plantejat la necessitat de posar fitons en algunes voreres per evitar que s’hi aparqui, així com el control d’algunes cantonades on hi ha ampliació de vorera per a permetre l’accessibilitat a persones amb problemes de mobilitat, on hi ha vehicles que hi estacionen de forma habitual.
S’han sol·licitat els passos elevats necessaris per a garantir la reducció de velociat de forma efectiva
Terrenys bruts i abandonats: Atenent les demandes dels veïns sobre l’estat d’uns terrenys abandonats al carrer Sant Sebastià 149, s’ha procedit a fer la corresponent denúncia a l’Ajuntament perquè procedeixi i ho resolgui.

Activitat molesta: Atenent les demandes dels veïns sobre els fums i males olors provinents d’una activitat ubicada al carrer Joan Monpeó amb Sant Sebastià, s’ha fet la corresponent denúncia perque l’Ajuntament procedeixi al seu control i vigilància. Cal garantir la salut de les persones i exigir el funcionament correcte de les activitats.
Sol·licitud de fons FEDER per al Districte III: L’Ajuntament ens ha informat que s’han demanat un fons Feder o projecte Dusi per realitzar diferents projectes amb criteris de sostenibilitat ambiental als barris del Districte 1 i 3. Ara veurem com es concreten els projectes i les actuacions, i després veurem si els concedeixen, que és una altra qüestió.
Reunió amb els responsables del projecte d’auditòria ciutadana: Van explicar als membres de la Junta què era aquest projecte, els seus objectius, i vam demanar la nostra col·laboració i suport. És un projecte fet des de la societat civil per garantir la màxima transparència de la gestió municipal des del control de la ciutadania, garantint la major eficiència i compliment dels objectius polítics i d’acció municipal.
Reunió amb els responsables de la Policia Municipal: Membres de la Junta es van reunir amb els responsables de la Policia Municipal per tractar diferents temes: l’excès de velocitat en alguns carrers, (incompliment de la zona 30), control i vigilància en alguns carrers on s’estaciona sobre la vorera; problemes de convivència en algun espai públic; control i vigilància en algunes zones de tràfic de drogues; compliment de les ordenances de tinença responsable d’animals, sobretot contra aquells que no recullen les caques i deixen solts els gossos en espais públics; control d’activitats contaminants; vigilància al carrer Galizia pels talls per camions i per la circulació de cerretilles contradirecció i amb velocitat.
Gir a la Carretera de Montcada: S’ha demanat als responsables de mobilitat que permetin el gir a l’esquerra en la cruïlla amb el carrer Vallparadís. L’amplada de la Carretera ho permet i només cal fer la senyalització al terra i la regulació semafòrica.
Últimes dades de població i habitatges: El barri té un total de 6.282 habitants, 3.081 homes i 3201 dones. Som 3.253 habitatges.
ACTIVITATS
Assemblea de Socis.

Es va celebrar el dia 13 de febrer a la Sala d’Actes del Casal, amb el següent Ordre del Dia:
Estat de comptes 2015 i Pressupost 2016
Festa Major 2016
Projecte de reurbanització de l’Espai Socioesportiu
Asfaltat d’alguns carrers
Neteja i recollida de residus
Projecte d’horts urbans
Assumptes varis
Amb una molt bona assistència, es va iniciar l’Assemblea.
Informe de gestió 2015 i projectes 2016.
Es van presentar totes les actuacions fetes i la proposta de projectes i treball per a aquest any 2016. Es va aprovar.
Estat de comptes 2015
L’estat de comptes ha seguit la tendència del control de la despesa i d’aconseguir el màxim de recursos; en aquest sentit ha estat equilibrat i s’ha garantit. S’ha explicat que hi ha hagut una despesa extraordinària que ha estat tot el referent a l’exposició de la Memòria Històrica del Barri, així com l’acte de cloenda. També hi ha hagut un cert augment en la despesa de sortides, sobretot per la realitzada el mes de maig als llocs de la Batalla de l’Ebre.
També cal indicar que l’objectiu d’augmentar els ingressos també s’ha assolit i millorat.
Es va aprovar.

Pressupost 2016.
El pressupost previst segueix la mateixa tendència de contenció i preveu una despesa i ingressos a l’entorn dels 76.000 euros. Es va aprovar.
Festa Major 2016.
Es va informar que la festa serà del 27 al 29 de maig. Hi ha una Comissió oberta per a qui hi vulgui participar. I cal la màxima col·laboració d’anunciants i col·laboradors.

Projecte d’urbanització de l’Espai Socioesportiu
Es va presentar l’última proposta de projecte d’aquest espai, que ja s’està redactant i pressupostant. Es va plantejar per part dels assistents la possibilitat de posar uns serveis a la zona de petanca; es va indicar que es farà arribar la proposta a l’Ajuntament.
Asfaltat d’alguns carrers
Es va in formar que el carrer Pare Font, després de moltes sol·licituds, ja s’ha pavimentat.
Estan demanats els carrers Roger de Llúria i Avinyó,però no hi ha data concreta. I atenent la demanda dels assistents, es demanarà l’actuació d’altres carrers, com Sant Sebastià.
Neteja i recollida residus
Es va informar sobre la situació de la neteja i els residus, respecte de la qual els assistents van plantejar moltes queixes. Les deficiències del servei, i en alguns casos el comportament d’alguns veïns, tampoc ajuden, fet que ha provocat la degradació efectiva i demostrada, pel grau de brutícia i abandonament, que és evident, i calen mesures urgents que millorin la situació. L’Ajuntament és el màxim responsable pel desistiment de les seves obligacions.
Es va informar de les actuacions fetes per l’AVV i les que preveu continuar fent aquest tema.
Alguns veïns també van denunciar l’ús que fan algunes activitats industrials dels contenidors domèstics. Es va indicar que es faria la denúncia corresponent.
Projecte d’horts urbans
Es va explicar aquest projecte, com estava funcionant i els objectius.
Assumptes varis.
Alguns assistents van plantejar el problema del carrer Galizia amb el tema de la càrrega i descàrrega, els talls de carrer i la circulació de toros de càrrega i descàrrega contra direcció a tota velocitat. Es va acordar fer la denúncia al respecte tot exigint solucions i controls
Es va explicar el procés sobre el canvi de direcció d’un tram del carrer Lepant.

Amb el càncer, no et tallis

Entrada compartida per ONCOLLIGA (FUND. CAT. AJUDA ONCOLOGICA)

Les Tiritas® i les farmàcies, més solidàries que mai  El Grup HARTMANN, en col·laboració amb l’Associació de Farmàcies de Barcelona, ​​posa en marxa una campanya en benefici de la Fundació Oncolliga A partir del 31 de març i coincidint amb el Dia Mundial del Càncer de Colon, un dels càncers amb una incidència més alta, es posen a la venda en farmàcies les Tiritas® Solidàries. El GRUP HARTMANN, en col·laboració amb l’Associació de Farmàcies de Barcelona, ​​la cooperativa farmacèutica Fedefarma i la distribuïdora Alliance Healthcare, posen en marxa la campanya “Amb el càncer, no et tallis”. La recaptació anirà destinada completament a la Fundació Oncolliga. Així, per cada caixa comprada de Tiritas® Solidàries es donarà la totalitat de l’euro que costa a la Fundació Oncolliga que dóna suport a persones amb càncer i treballa per millorar el seu benestar i qualitat de vida. Les Tiritas® Solidàries es podran trobar a partir del 31 de març i fins a finalitzar existències a les farmàcies de la província de Barcelona. Actualment s’està millorant molt considerablement la taxa de supervivència davant del càncer: cada any es redueix la mortalitat entre un 1,5 i un 2% i s’estima que avui dia s’estan guarint ja el 50% dels casos. Tot i així, es calcula que aproximadament un de cada dos homes i una de cada tres dones patiran la malaltia al llarg de la seva vida. Amb la campanya “Amb el càncer, no et talls”, el GRUP HARTMANN pretén sensibilitzar i implicar la població en el suport a les persones amb càncer. Oncolliga – Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica és una entitat sense ànim de lucre que ofereix, de forma gratuïta, atenció psicosocial a persones amb càncer i als seus familiars al llarg de tot el procés de la malaltia. Amb la campanya Tiritas® Solidàries, es col·laborarà directament en la realització del projecte Servei d’Atenció Domiciliària que fa possible que en un any més de 500 persones rebin suport a casa seva. La intervenció psicològica que perceben les persones gràcies a Oncolliga els facilita l’adaptació a la complicada situació que viuen, així com la prevenció d’alteracions emocionals de la unitat familiar. El punt fort del projecte és la ràpida capacitat de resposta i la seva alta especialització en malalts oncològics. Primera acció de l’acord entre HARTMANN i la FEFAC La campanya Tiritas® Solidàries és la primera acció fruit de l’acord que la companyia farmacèutica alemanya i la Federació de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), a la qual pertany l’Associació de Farmàcies de Barcelona (AFB), van signar el passat van signar el passat mes de desembre. El conveni de col·laboració, que té una durada inicial de dos anys, té com a objectiu treballar conjuntament per a la millora de la qualitat de vida de les persones així com situar la farmàcia com a punt primari per a la resolució de problemes de la salut menors i consultes sobre hàbits saludables. L’acord preveu el desenvolupament de formacions dirigides als professionals de farmàcia sobre les categories de Primers Auxilis, Monitorització i Incontinència urinària, en què HARTMANN és ​​experta. El GRUP HARTMANN és ​​líder en la categoria de Primers Auxilis, una categoria especialment rellevant per a la farmàcia, també a nivell social, on s’emmarca la campanya de Tiritas® Solidàries. Sobre GRUP HARTMANN HARTMANN España pertany al GRUP HARTMANN, companyia multinacional alemanya especialitzada en el sector salut i focalitzada en la gestió de ferides, gestió de la incontinència i prevenció d’infeccions. La companyia, fundada el 1818 per Ludwig von Hartmann i amb seu central a Heidenheim (Alemanya), té actualment filials en tots els continents i presència a 35 països amb xarxes comercials i plantes de producció pròpies. Compta amb una plantilla de més de 10.000 treballadors a tot el món, i genera unes vendes de més de 1.800 milions d’euros anuals. El GRUP HARTMANN a Espanya està format per Laboratoris HARTMANN SA, responsable de la distribució i comercialització de productes sanitaris i solucions; i per PAUL HARTMANN SA, el Centre de desenvolupament i producció d’apòsits adhesius com de les emblemàtiques Tiritas® i Cosmopor®. La companyia, que compta amb una plantilla de 300 persones a Espanya, té la seva seu corporativa i la planta de fabricació, que engloba el Centre de Competència mundial de desenvolupament i fabricació, a Mataró (Barcelona). Sobre Associació de Farmàcies de Barcelona L’Associació de Farmàcies de Barcelona és l’entitat empresarial que representa els titulars de farmàcia de la província de Barcelona. Amb un miler de farmàcies associades, pertany a la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC). AFB ha impulsat la campanya “Amb el càncer, no et tallis” amb l’objectiu de fomentar l’aportació social de les farmàcies i visualitzar que són un col·lectiu compromès amb la salut i el benestar de la població. Amb aquesta voluntat de servei, AFB desenvolupa programes com ‘la farmàcia, al cor del barri’, d’instal·lació de desfibril·ladors per salvar la vida de persones que pateixen un episodi cardíac, o la campanya ‘frena el sol, frena el lupus’, impulsada per FEFAC, que facilita als pacients amb aquesta malaltia l’accés a protectors solars de qualitat, fonamentals per evitar l’empitjorament de la seva salut. Sobre Fedefarma Fedefarma serveix a les farmàcies com a distribuïdora des de l’any 1928. Actualment és la primera cooperativa en volum de facturació a Catalunya (la seva principal àrea d’actuació) i una de les principals distribuïdores del sector a Espanya. Amb més de 3.000 socis i 7 magatzems robotitzats, Fedefarma ofereix un vademècum de 53.000 referències i una cartera de 34 serveis de valor afegit, tots centrats en facilitar la gestió de l’oficina de farmàcia i maximitzar la seva rendibilitat. Fedefarma fa 29 anys compromesa amb la formació dels seus associats, a través del Programa de Formació Farmacèutica, que compta cada any amb més de 1.000 farmacèutics que s’actualitzen setmanalment en diverses àrees de la sanitat i de la investigació sanitària. A aquest precedent, reconegut per la Universitat de Barcelona i la Universitat de València, se li sumen els més de 68 cursos de gestió i monogràfics anuals, que la cooperativa s’implanta en els seus diferents magatzems. La responsabilitat social corporativa per Fedefarma és una raó de ser. Aquesta visió de la cooperativa es concreta amb múltiples accions solidàries i de caràcter social que impulsen a Fedefarma i a tots els seus col·laboradors a participar-hi amb rotund èxit. Alguns exemples són el projecte de les tiretes solidàries de Hartmann o la recollida de medicaments de Banc Farmacèutic. L’organització, que compta amb 188 empleats, té 7 magatzems distribuïts per tot Catalunya i la Comunitat Valenciana. Només des del magatzem i seu social de Fedefarma a Gavà distribueix anualment 79.567.209 de referències a les 2.700 oficines de farmàcies, gràcies a la robotització i a l’última tecnologia de reconeixement de producte que proporciona major i millor servei a les farmàcies. Sobre Alliance Healthcare Alliance Healthcare és la Divisió de Distribució Majorista i Afers Comercials de Walgreens Boots Alliance. Walgreens Boots Alliance (Nasdaq: WBA) és la major empresa global de salut i benestar amb orientació farmacèutica del món. L’empresa és el resultat de la unió de Walgreens i Alliance Boots duta a terme al desembre de 2014, unint a dues empreses líders amb marques icòniques, una distribució geogràfica complementària, valors compartits i un patrimoni de serveis de salut de confiança a través de la distribució farmacèutica i les oficines de farmàcia que es remunta a més de 100 anys. La companyia dóna feina a més de 370.000 * persones i està present en més de 25 * països; és el major destí als EUA i Europa per a productes i serveis de salut i benestar a la farmàcia. Incloent les participacions en altres empreses, Walgreens Boots Alliance és el líder global de venda al públic de salut i benestar amb orientació farmacèutica amb més de 13.100 * establiments en 11 * països. L’empresa té la major xarxa global de distribució farmacèutica amb més de 350 * centres de distribució que serveixen a més de 200.000 ** oficines de farmàcia, metges, centres de salut i hospitals cada any en 19 * països. A més, és el major comprador del món de medicaments amb recepta i altres productes de salut i benestar. La seva cartera de marques de venda al públic i de negocis inclou Walgreens, Duane Reade, Boots i Alliance Healthcare, així com marques de productes de salut i bellesa amb una creixent projecció global, com No7 i Botanics. Més informació sobre l’empresa en www.walgreensbootsalliance.com. * A 31 agost 2015 incloent societats equivalents ** Durant 12 mesos finalitzats el 31 agost 2015 incloent societats equivalents

Criptografía cuántica: cuando los científicos hacen de espías

Entrada compartida per AGRUPACIO ASTRONOMICA DE TERRASSA

Acabades les vacances de pasqua, tornem amb forces renovades a la nostra tasca de divulgació de la ciència. Aquest divendres 1 d’abril comptarem amb la presència del Dr. Andrés Aragoneses, ex-president de la nostra...

En record del Juan Casado

Entrada compartida per ASS.TERRASSA PER LA III REPUBLICA

Carta de comiat a Juan Casado, escrita per Joan Tamayo

Company i estimat Juan, em vaig assabentar del teu últim viatge, quan just era fora. Només et podia vèncer la maleïda enfermetat “innombrable” d’aquest progrés no democràtic. Quan hi penso em resisteixo a creure que l’home, el company de mil lluites, ja no el trobaré més per aquest llarg camí cap l’alliberament de l’ésser humà. Sempre vas tenir molt clar d’on venies, qui eres i a on volíem arribar. Una forta i arrelada consciència de classe, que mai ningú no va poder arrancar-te. Què lluny haguéssim arribat, company Juan, amb obrers i obreres, amb sindicalistes, amb polítics, i amb persones amb la teva honestedat i amb el teu coratge combatiu. I sempre amb aquell somriure tan dolç i tan transparent que et sortia del centre del teu gran cor.
El mateix dia que l’acomiadàvem, una part de Catalunya, aquest país que tant estimaves, aplaudia a un nou president “burgès”. Una altra batalla perduda company Juan… Però tu, com a bon i autèntic comunista, ja estaves acostumat a caure, una i mil vegades, per tornar-te a aixecar amb més força si cal, i seguir el combat cap a una societat més justa i igualitària. Qui t’havia de dir a tu, en aquells temps nostàlgics de revolta natural, al carrer, que hauries d’acabar posant-te una “armilla fluorescent ” de IAIO-FLAUTA per a poder fer entendre a una societat “autista” i domesticada, que la lluita per a la DIGNITAT, encara és possible, i que la “lluita de classes” no és un aforisme literari sinó una crua realitat.
Amic i company Juan, sempre m’encantava veure’t feliç i orgullós, rodejat de les teves tres belles muses, la teva companya Maria i les teves “nenes” l’Olga i la Bego… una imatge inoblidable.
El meu petit homenatge cap a tu volen ser aquestes quatre ratlles plenes d’emoció. I un cant rabiós cap a l’esperança, optimista com tu ho eres, malgrat tot. L’optimisme del savi…. Seguirem la lluita, company Juan Casado, i amb més força que mai, fins a la victòria final, perquè tu la puguis gaudir, des d’on siguis. I quan haguem aconseguit segar i tallar les males herbes que ara ocupen el poder, i tornin a sortir i a créixer les flors i els boscos d’una nova societat, la que tu tant desitjaves, igualitària, solidària, justa i llibertària, la gent tornarà a riure i a ser feliç, amb aquell somriure tan bonic que tu ens has deixat dins del cor. Aquesta sí que serà la veritable REVOLTA DELS SOMRIURES! Fins sempre company Juan Casado!!
Joan Tamayo Sala
Advocat i Activista pels Drets Humans