Prevenir la hepatitis, actuar ya

Entrada compartida per ASSOCIACIO ALBA

Escrit per l’equip de Prevenció ALBA

El 28 de julio se celebró el día mundial contra la hepatitis.
Las hepatitis virales son un grupo de enfermedades infecciosas que comprende las hepatitis A, B, C, D y afectan a cientos de millones de personas del mundo entero, pues provocan hepatopatías agudas y crónicas y causan la muerte de cerca de 1,5 millones de personas cada año (sobre todo las hepatitis B y C). Esas infecciones se pueden prevenir, pero la mayoría de las personas no sabe cómo.
En mayo de 2014, los delegados de 194 gobiernos adoptaron durante la Asamblea Mundial de la Salud una resolución destinada a promover la acción mundial para prevenir, diagnosticar y tratar la hepatitis viral.

Con ocasión del Día Mundial contra la Hepatitis se celebrarán eventos dedicados a la prevención de la hepatitis B y la hepatitis C en todo el mundo.

La fecha para la conmemoración del Día Mundial de la Hepatitisse eligió en honor del Profesor Baruch Samuel Blumberg, premio  Nobel, nacido un 28 de julio, que descubrió el virus de la hepatitis B y desarrolló la primera vacuna contra él.

Prevenir la hepatitis – conocer los riesgos

La sangre contaminada, las inyecciones peligrosas y el intercambio de material de inyección pueden provocar la aparición de la infección por el virus de hepatitis.

Prevenir la hepatitis – exigir inyecciones seguras

Todos los años dos millones de personas contraen la hepatitis a través de inyecciones peligrosas. El uso  de jeringuillas estériles y desechables puede prevenir esas infecciones.

Prevenir la hepatitis – vacunar a los niños
Unas 780 000 personas mueren cada año a causa de la infección por el virus de la hepatitis B. Existe una vacuna segura y eficaz que puede proteger de por vida contra la hepatitis B.

Prevenir la hepatitis – someterse a pruebas de detección y solicitar tratamiento

Existen medicamentos eficaces para tratar la hepatitis B y curar la hepatitis C.


Si creus que necessites assessorament respecte a les addiccions demana ajuda professional.
Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845

Associació d’ajuda i tractament de les addiccions.

Convocatòria de propostes per posar una escultura a la plaça de la Bicicleta de Terrassa

Entrada compartida per ASSOCIACIO BICITERRASSA CLUB

El passat mes de març, es va inaugurar la plaça de la Bicicleta de Terrassa (veure notícia). Ara des del BiTer, en coordinació amb l’Ajuntament de Terrassa, fem una convocatòria pública per rebre propostes per posar una escultura que identifiqui … Continua llegint

Dijous 30/07: Inaugurem les noves estacions i sopar-picnic

Entrada compartida per ASSOCIACIO BICITERRASSA CLUB

Dijous 30 de juliol. Aquest dijous farem un recorregut especial per inaugurar les 3 noves estacions de FGC. A les 20h davant de la casa Baumann. En acabar, farem un sopar-picnic al Parc de Vallparadís, tothom hi és benvingut/uda!

El Bitxo, a la inauguració del Metro de Terrassa

Entrada compartida per COLLA DEL BITXO DEL TORRENT MITGER

Aquest dimarts 28 de juliol es un dia important per la nostra ciutat de Terrassa: La inauguració del Metro de Terrassa.

El proper dimecres 29 de juliol entraran en funcionament a la ciutat tres noves estacions dels FGC (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya): Vallparadís Universitat, Terrassa Estació del Nord i Terrassa Nacions Unides.

Per a celebrar-ho, dimarts 28 de juliol es farà una gran festa d’inauguració amb grups de cultura popular de la ciutat.

La colla del Bitxo del Torrent Mitger participarà a aquesta gran festa amb l’actuació del seu Grup de Tabals i el gegantó Aristofoc, a la nova Estació Vallparadís Universitat. Plaça dels Drets Humans, 2 (Av. de Jacquard) i Hortes dels Frares (Parc de Vallparadís).

Aquest es el programa d’activitats previst concretament per aquesta Estació Vallparadis Universitat:

A partir de les 17.30h:
Inauguració oficial a càrrec del President de la Generalitat, Artur Mas, i de l’Alcalde de Terrassa, Jordi Ballart

A partir de les 17.45h:
Música de jazz
Circ i espectacles d’animació
Tallers infantils de pintura, titelles, escales musicals, globus, magnètics…
Festa de cultura popular al Parc de Vallparadís (Hortes dels Frares): Gegants de Terrassa, Ball del Drac de Terrassa, Ball de Bastons, Ballada de Sardanes, Balla la Pàjara, Ball del Drac de Ca n’Aurell i Ball de la Colla del Bitxo amb el Gegantó Aristofoc

A partir de les 18h
Portes obertes a l’estació
Podreu pujar al trenet del Parc de Vallparadís, de 18 a 20h

Us esperem a tots !!

Inauguració de la clínica oftalmològica a l’Hospital de Camoapa

Entrada compartida per OPTICS X MON


El passat divendres 24 de juliol, s’ha inaugurat el servei d’oftalmologia a l’hospital San Francisco de Asis, a la població de Camoapa a Nicaragua. 

El projecte s’ha fet realitat gràcies a les gestions de l’ONG Sant Just Solidari i l’Asociación de Hermanamiento Municipal ASODHERMU en col·laboració amb el Ministerio de Salud de Nicaragua (MINSA). Ha sigut indispensable la particiació de la Fundació Ramon Martí Bonet contra la ceguera, que ha aportat el material i el personal necessari per muntar aquest servei. La clínica queda a càrreg de l’oftalmòleg local i dos auxiliars contractats pel propi MINSA.

Òptics x mÓn s’ha desplaçat també a Camoapa per recolzar aquest projecte amb la formació del personal de l’hospital i començar les gestions per l’obertura d’una òptica solidaria dins la mateixa població. L’objectiu és que la població de Camoapa pugui disposar de tots els serveis necessaris per tenir cura de la salud visual d’una forma integral i de qualitat.

               

 

JA TENIM METRO!

Entrada compartida per ASSOCI PROP RESIDENCIAL PLA BON AIRE

Festa inaugural i portes obertes dimarts, dia 28 de juliol, a partir de les 18h.

La festa començarà a les tres noves estacions de manera simultània a partir de les 17:45 hores. A l’estació de Nacions Unides hi haurà tallers infantils, actuacions musicals i animació de circ.

El proper dimecres 29 de juliol entraran en funcionament a la ciutat les tres noves estacions dels FGC.Al nostre pare matiner…

Entrada compartida per APA ESCOLA TECNOS

El despertador li jugava males passades després de les reunions però sempe venia, sempre hi era, compartint camí, esforços i il·lusió, et trobarem a faltar Rubén…

Drogues de Sintesi

Entrada compartida per ASSOCIACIO ALBA

Escrit per l’equip de Prevenció ALBA
Les drogues de síntesi són substàncies psicoactives sintetitzades en laboratoris , la majoria han estat sintetitzades per empreses farmacèutiques , tot i això, actualment es produeixen en laboratoris clandestins , sense garanties ni control sanitari.  N`hi ha de ben antigues i d’ altres ben noves, en aquest dies els mitjans s’ han fet reso d’ una droga sintètica  anomenada FLAKKA, però veiem com cada any apareix una nova, Burundanga, pols d’ àngel…son diferents cares de la mateixa moneda.
Els seus efectes oscil·len entre els estimulants i els distorsionadors de la percepció (fins i tot al·lucinògens). Això pel que fa als components psicoactius, però, a més, cal afegir-hi el que les complementa. S’hi poden trobar des d’excipients -substàncies innòcues per donar volum o consistència, com ara el midó o la glucosa- fins a adulteracions amb riscs -com ara altres drogues d’efectes inesperats o bé substàncies tòxiques.

Els efectes comencen mitja hora després de pendre la dosi i poden durar entre dos i quatre i inclouen augment de la freqüència cardíaca, tensió, ansietat, eufòria, sensació d’ energia, hilaritat sensació d’ empatia..
Normalment el joves consumeixen aquestes substancies  en ambients recreatius, per anar de festa.

Les més comunes són l’ èxtasi, MDMA, speed, Ketamina etc etc

Si creus que necessites assessorament respecte a les addiccions demana ajuda professional.
Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845

Associació d’ajuda i tractament de les addiccions.

“Activa’t per la salut mental” inicia dos cursos per a dinamitzadors de GAMs de persones amb trastorn mental i familiars

Entrada compartida per FUNDACIO PRIVADA SALUT MENTAL CATALUNYA

Comencen al setembre i octubre 2015.

Coneix les novetats sobre el Dia Mundial de la Salut Mental 2015!

Entrada compartida per FUNDACIO PRIVADA SALUT MENTAL CATALUNYA

Enguany el Dia Mundial el celebrem el 10 d’octubre a Valls amb una gran implicació del territori.