Entrada compartida per ASSOCIACIO ALBA

Escrit per l’equip de Prevenció ALBA
Les drogues de síntesi són substàncies psicoactives sintetitzades en laboratoris , la majoria han estat sintetitzades per empreses farmacèutiques , tot i això, actualment es produeixen en laboratoris clandestins , sense garanties ni control sanitari.  N`hi ha de ben antigues i d’ altres ben noves, en aquest dies els mitjans s’ han fet reso d’ una droga sintètica  anomenada FLAKKA, però veiem com cada any apareix una nova, Burundanga, pols d’ àngel…son diferents cares de la mateixa moneda.
Els seus efectes oscil·len entre els estimulants i els distorsionadors de la percepció (fins i tot al·lucinògens). Això pel que fa als components psicoactius, però, a més, cal afegir-hi el que les complementa. S’hi poden trobar des d’excipients -substàncies innòcues per donar volum o consistència, com ara el midó o la glucosa- fins a adulteracions amb riscs -com ara altres drogues d’efectes inesperats o bé substàncies tòxiques.

Els efectes comencen mitja hora després de pendre la dosi i poden durar entre dos i quatre i inclouen augment de la freqüència cardíaca, tensió, ansietat, eufòria, sensació d’ energia, hilaritat sensació d’ empatia..
Normalment el joves consumeixen aquestes substancies  en ambients recreatius, per anar de festa.

Les més comunes són l’ èxtasi, MDMA, speed, Ketamina etc etc

Si creus que necessites assessorament respecte a les addiccions demana ajuda professional.
Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845

webalba
Associació d’ajuda i tractament de les addiccions.

webalba
Drogues de Sintesi