Entrada compartida per ASSOCIACIO ALBA

Escrit per l’equip de Prevenció ALBA

En l’inici de l’adolescència, les drogues poden aparèixer d’una manera habitual en les converses dels nois i noies, malgrat que el consum sigui minoritari. Sovint es tractat d’una manera de demostrar que s’ha deixat enrere una etapa infantil i que un ja és capaç de parlar de coses que fan els adults.

Vivim en una època on  les drogues han aconseguit un grau de difusió més gran que en cap altre moment de la història, gracies a les noves tecnologies és fàcil tenir amb un sol clic tota la informació que vulguem.


Les drogues son utilitzades pels adolescents com un element transgressor, per desinhibir-se  per protestar o per identificar-se amb el grup.

La generalització del consum fa que moltes vegades els adolescents pensin que son una cosa normal i que no comporta cap perill, i això no és cert.
Les  drogues d’ inici del consum dels adolescents son l’alcohol el tabac i el cànnabis. De vegades tot es pot quedar  en un consum puntual, el perill és que aquests primers consums esdevingui un consum més compulsiu. És aquí on els pares han d’estar atents i si detecten o sospiten de consum, el millor que poden fer és adreçar-se a un professional i demanar ajuda.

Si creus que necessites ajuda deixa’t aconsellar per un professional.
Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845

webalba
Associació d’ajuda i tractament de les addiccions.
webalbaLES DROGUES: MOLT A PROP DELS ADOLESCENTS