Dues edicions més del curs Dinamització Associativa 2.0

Dues edicions més del curs Dinamització Associativa 2.0

L’Ajuntament de Terrassa a través del servei de Participació Ciutadana realitzarà dues noves edicions del curs “Dinamització Associativa 2.0” durant  els mesos  de maig i juny. Crear i/o mantenir el bloc de la vostra entitat,  mai havia estàt tant senzill

Abril 2014

Entrada compartida per A.V. SEGLE XX

ASPECTES CÍVICS

Alguns Consells que ens han fet arribar els Mossos i que us poden servir i orientar.

1. Tanqueu sempre amb clau la porta de casa vostra, encara que en sortiu per poc temps.
2. Si perdeu les claus, o ocupeu un domicili on anteriorment vivien uns altres, canvieu els panys.
3. No deixeu les claus posades per la part interior.
4. Quan tanqueu la porta heu de fer girar el pany i que, a més del pestell de cop, també quedin bloquejats els pestells de seguretat.
5. No amagueu còpies en llocs situats a l’exterior o en racons de fàcil accés.
6. Procureu no deixar-hi objectes de valor ni gaires diners en efectiu.
7. Eviteu difondre que us absenteu de casa vostra durant el cap de setmana o les vacances.
8. Si passeu una temporada fora de casa, feu que algú us reculli la correspondència i informeu-lo del lloc o telèfon on us puguin localitzar.
9. Si teniu contestador automàtic, no deixeu cap missatge en què es pugui deduir que estareu fora uns dies.
10. Si a l’exterior de l’edifici fan obres, comproveu que no es pugui accedir als habitatges mitjançant bastides o escales.
11. Deixeu roba estesa a l’estenedor (per absències curtes)
12. No tancar completament les persianes.
13. En cas de comunitats de veïns, garantir que la porta d’accés a l’edifici sempre està tancada.
14. No obrir per l’intèrfon a desconeguts, encara que demanin per altres propietaris.
15. Portes de pàrquings: esperar que la porta estigui plenament tancada abans de marxar.

BREUS

Desnonaments RECORDATORI: Qualsevol veí/ïna que estigui en risc de ser desnonat que ens n’informi. Aquesta és una lluita col·lectiva i cal evitar l’aïllament i la solitud. Entre tots ho hem d’evitar.

Convenis de gestió: Sembla que l’objectiu sigui professionalitzar el voluntariat. El Conveni de gestió del Casal cada cop és una cursa d’obstacles, s’està trencant el concepte d’autogestió i l’objectiu de garantir un voluntariat sensibilitzat, amb actitud de responsabilitat compartida i amb la voluntat col•laborativa i de proximitat. Els canvis, la manca de sensibilitat, i l’actitud irresponsable per part d’alguns àmbits municipals cada cop amb criteris més burocratitzats, sense cap sensibilitat i oblidant els criteris fonamentals que regia el concepte de “gestió”, planteja el dilema seriós de si val la pena continuar en aquesta línia i deixar que la gestió la faci l’Ajuntament amb els seus recursos i nosaltres ser uns mers usuaris, sense responsabilitat, ni feina, i anar demanant i exigint, que sembla que és el que toca.
Ni responsabilitat compartida, ni gestió pròpia, ni punyetes… Per tant, ja veurem com es determina aquest tema i el resultat final d’aquest procés.

Fums i males olors: S’ha denunciat en escrits a l’Ajuntament a tres empreses per fums i pudors que molesten i poden causar risc per a la salut de les persones, tot exigint una solució al respecte amb la màxima celeritat.

Tall i poda d’arbres: Atenent a la demanda de veïns dels Grups Santa Margarida, hem demanat de nou a l’Ajuntament que podi els arbres de la plaça i controli el pulgó que generen i que comporta problemes als veïns residents.

Estat lamentable i poca responsabilitat cívica: S’ha denunciat la situació del tram Sud del Parc de Vallparadís just a sota de la passarel·la i al costat de l’Escola Sala i Badrinas: està ple de cagarades sense recollir, sistemes de reg trencats i tot ple de sots dels gossos pel comportament lamentable dels seus propietaris. S’ha demanat que s’actuï amb celeritat i, si cal, amb sancions, ja que aquest comportament és totalment inacceptable per a la resta de persones amb gossos que ho fan correctament i per a la ciutadania que ha de pagar el cost d’aquests comportaments.

Fulles abandonades i deficiències en la neteja de carrers i places: S’ha denunciat per escrit a l’Ajuntament la necessitat de millorar la neteja i freqüències de buidatge de contenidors, i el rentat d’aquests. Durant un temps les fulles dels arbres s’han apilat pels carrers amb trams molt bruts. Hem demanat que tots aquests aspectes es millorin i resolguin.
FOTO

Terra de cautxú a la Placeta Santa Margarida: El terra de la Placeta està aixecat en alguns trams i cal refer-lo i millorar-lo, ja que és un risc per als usuaris i denota una manca total de manteniment i reposició.

Clavegueres d’aigües residuals a cel obert: S’ha denunciat la situació d’unes aigües residuals als carrers Roger de Llúria i Galícia que van a cel obert, accessibles i de risc. Cal solucionar-jo ja.

Estat de les voreres i escocells de la Carretera de Montcada: Les arrels dels arbres de la Carretera de Montcada en alguns trams han aixecat el terra i són un risc per als vianants, S’ha demanat a l’Ajuntament que faci les reparacions i millores necessàries per a resoldre aquest problema.

Antic espai socioesportiu: S’ha recordat el compromís de presentar una proposta de projecte de millora d’aquest espai, ja que en aquests moments és un desgavell, i alguns propietaris de gossos en fan un mal ús, deixantlos-hi anar i permetent que hi caguin sense recollir la merda. Això comporta que veïns que juguen a la petanca i criatures que en fan ús, hagin de vigilar per la quantitat per metre quadrat de “cagarades sense recollir”. Per tant, cal, primer, vigilància de la Policia Municipal per a garantir el bon ús de l’espai, segon, fer un projecte que redueixi al mínim l’espai de terra, per a evitar la situació actual.
Cruïlla i mobilitat 30: S’ha recordat a l’Ajuntament el compromís que el barri sigui de mobilitat 30 amb l’objectiu de garantir la màxima seguretat dels veïns en la circulació de vehicles. I el segon aspecte, a petició dels veïns, ha estat demanar a l’Ajuntament que a la cruïlla de Lepant amb Carretera de Rubí, es posi un mirall per a veure els vehicles que vénen per a evitar col·lisions, o que es modifiqui la prioritat: que la sortida de Lepant sigui preferent i es posi un STOP a la Carretera de Rubí, que obligui els vehicles a aturar-se en aquesta cruïlla.
Axiu Històric Comarcal: Segons informacions de què disposem, el proper mes de juny se’n farà la inauguració i posada en marxa.
Naus abandonades de Sala i Badrinas: S’ha denunciat la situació d’aquestes naus abandonades i la situació de desmantellament que s’està fent amb riscos i perills, així com la preocupació dels veïns de Lepant i Prim pel risc d’accés als seus habitatges de persones que fan desballestaments i altres accions. S’ha demanat que es busqui una solució tancant l’espai de forma efectiva, que s’accelerin les actuacions del projecte de l’escola Sala i Badrinas i els vials públics, i, a la resta, que es faci una proposta d’ús transitori.
L’Ajuntament ens ha indicat que s’ha obert expedient a la propietat per tal que es facin les obres de tancament dels accessos, així com la neteja de vegetació i deixalles, i les accions d’arranjament de la problemàtica de les aigües brutes per resoldre el problema de pudors i rates.

Naus abandonades a la Carretera de Rubí, 168: S’ha denunciat l’estat d’unes naus abandonades, amb brutícia i rates, i alguna paret que s’ha ensorrat pel risc que comporta per als veïns del costat.

Senyalització de punts de parada Deixalleria Mòbil i reposició contenidor de FORM: L’Ajuntament ens ha informat que les parades de la Deixalleria Mòbil han estat senyalitzades amb els horaris, dies i materials. I s’ha reposat el contenidor de residus de matèria orgànica que mancava a la Plaça Segle XX

Pilotades i molèsties a la Placeta Grups Santa Margarida: S’ha denunciat de nou el fet que alguns nois de 12 a 14 anys juguin amb pilota de cuiro a la Placeta, tot xutant a les parets dels habitatges, generant problemes de convivència i molèsties als veïns. A aquesta placeta està prohibit jugar a pilota. S’ha denunciat a l’Ajuntament i s’ha demanat que ho resolgui tan aviat com pugui, per evitar problemes majors.

Reglament Municipal de Participació Ciutadana: L’Ajuntament acaba de treure el seu Reglament de Participació Ciutadana, redactat i elaborat pel funcionariat municipal, o sigui, model de dalt a baix. Ara s’i, les entitats podran presentar esmenes i dir la seva. Doncs bé, aquest és un tema important per la qualitat democràtica molt feble en aquests temps de pèrdua de drets laborals, socials, polítics… Amb poca convicció i certa desgana, al final hem presentat esmenes, al·legacions i propostes; ja veurem on acabem, però no se’ns pot dir que no ho intentem, però ens agradaria més que es fes de forma sincera, transparent i compromesa.

Pacte Democràtic pel Dret a Decidir: Tal com ja vàrem informar, ens vàrem adherir a aquest pacte amb moltes entitats de la ciutat, precisament per la necessitat de millorar la qualitat democràtica de l’estat i el país. La ciutadania ha d’exercir el seu dret a dir i a fer.
Hem assistit a alguna de les reunions convocades i esperem anar participant en aquest procés, que també esperem que sigui transparent i compromès, sense interferències partidistes i amb la força de la societat civil que és qui l’ha de determinar i gestionar. Us anirem informant del procés.

Cobrament de rebuts de socis pel banc: Per diferents problemes operatius i de despesa de gestió, s’ha optat per cobrar els rebuts pel sistema convencional casa a casa, per evitar aquesta situació lamentable de les entitats financeres. S’està informant els afectats per aquest canvi.

Programa Horts Urbans al barri: Aquest Programa segueix el seu curs: ja tenim redactat el projecte, ja hem fet les reunions amb les dues escoles i amb les persones interessades. S’estan resolent els problemes administratius dels terrenys i ja s’han fet dues visites per a veure les condicions dels terrenys. L’adequació comporta uns costos que cal valorar i veure com es gestionen. Esperem que aviat es pugui posar en marxa i determinar què es fa al final amb el projecte. Veurem.

Assemblea Ordinària de Socis: El passat dia 15 de febrer es va celebrar aquest acte amb una molt bona assistència. Es van presentar i aprovar: l’Informe de gestió 2013 i projecte 2014, l’estat de comptes del 2013 i el pressupost de 2014.

Assemblea Ordinària de Socis i Veïns: Un cop finalitzada l’Assemblea Ordinària de Socis, es va iniciar la conjunta de socis i veïns amb una molt bona assistència. Es va informar sobre: la sortida del mes de maig a les Minas de Sal de Cardona, Posada en marxa de l’Arxiu Històric Comarcal el mes de juny i l’exposició de la Memòria Històrica del barri, activitat de cinema programada, que la Festa Major del barri serà els dies 30-31 de maig i 1 de juny, la celebració del Jazz a prop el dia 22 de febrer, la realització d’una obra de teatre el dia 18 de maig, la celebració del 75 Aniversari de l’Exili, de les activitats dins el marc del Dret a Decidir; en referència als terrenys de Sala i Badrinas i del Gas, la urbanització dels carrers Roger de Llúria i Galicia, sobre el Programa d’Horts Urbans i la situació de precarització i misèria pelquè passen moltes persones i la necessitat de buscar i aplicar mesures.
Tallada d’arrels: A la Plaça del Segle XX amb Guillem de Muntanyans, s’han tallat diverses arrels de pins i s’ha reparat el paviment i voreres.

FIESTA DE LA SANTA CRUZ

Entrada compartida per ASSOCIACIÓN CULTURAL ANADUZA AMIGOS DE STA. CRUZ CANJµYAR

PROGRAMA DE ACTIVIDADES FIESTA DE LA SANTA CRUZ  2014 Mayo días 17 y 18  Celebración de la fiesta de la Santa Cruz de Canjáyar en Terrassa Sábado Día 17 de Mayo           Plaza de Canjáyar 9h 30m:   Desayuno de Entidades, para socios  y  Entidades de nuestra ciudad en la plaza de                  Canjáyar en el distrito […]

Obertes Inscripcions per al 4t Campus del Sant Pere

Entrada compartida per CASAL DE SANT PERE

Ja s’han obert inscripcions per al Campus d’Estiu del CB Sant Pere Terrassa . 
El campus s’estructurarà en  torns setmanals d’inscripció flexible
 Apunta’t a les setmanes que més s’adaptin a les teves necessitats o renova la teva inscripció…

Mulla´t i corre per l´esclerosi múltiple 2014

Entrada compartida per ASSOCIACIO ESPORTIVA MITJA MARATO

El Circuit de Barcelona-Catalunya torna a convertir-se, diumenge 27 d’abril, en l’important escenari de la XIV edició de la cursa solidaria “Mulla’t i Corre per l’Esclerosi Múltiple”, organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple i l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa,…

Esplai

Entrada compartida per AV LA COGULLADA

3 Grups: Grup A petits – 3 a 6 anys – Manualitats ( fang, pintura, body-art, etc. ) – Esport ( córrer, fer estiraments, circuits, bàsquet, fútbol,..) – Piràmide dels aliments ( berenar participatiu i xerrada sobre els aliments ) Grup B mitjans – 7 a 9 anys – Manualitats ( pintura, dibuix, escriptura, etc. […]